Hela denna sida är en annons

Ni har makten. Politikerna är nervösa.

Efter intensiva veckor är det dags för val imorgon. Senaste veckorna har kantats av både det ena och det andra. Debatten har uteblivit och ersatts av annat. Men en sak är säker. Det är oroligt bland de etablerade partierna.

Imorgon Söndag är det alltså val. Du sitter på makten med DIN röst. Du väljer själv vem du röstar på. Ingen skall tvinga dig till någonting.

Obunden Samling går till val med enligt medierna, det mest konkreta valprogrammet. Vi vill föra sakpolitiken vidare, vi vill att hela Åland skall leva.

Årets valrörelse har stundtals varit riktigt fult och fräck. Fokus har riktats mot bekymmer i Europa. De etablerade partierna har inte velat ta debatten om problemen på Åland. Varför?

Till saken hör att det är mycket makt som står på spel vid årets val. Vi Obundna irriterar litegrann, ingen hade räknat med oss i valrörelsen.

Maktbegäret får inte ta över i lagtinget. Jag anser därför att vi bör begränsa antalet år man sitter i lagtinget till två-tre mandatperioder. Detta för att inte bli maktgalna och tappa kontakten med alla ålänningar därute i byarna.

Ni ålänningar har en stor makt på söndag.
Utnyttja er rätt att rösta på vem ni vill.

Anders Holmberg
Obunden Samling.

 

Anders Holmberg
Idag lyssnade jag på valdebatten i Ålands Radio och så ringde telefonen.
Anders Holmberg
Mariehamns Stad har under senaste mandatperioden varit i flera konflikter med företagare och entreprenörer. Är det bra. Nej det tycker jag inte
Anders Holmberg
Uppgifter gör gällande att det finns gott om pengar kvar i budgeten för Ålands Gymnasium. Vad händer med dessa pengar riktigt.
Anders Holmberg
Debatten kring Polisen fortsätter och idag berör Fredrik Rosenqvist ämnet på ledarplats i Ålandstidningen.
Anders Holmberg
Sex dagar kvar till valet. Debatten är fortsatt rätt seg, vad väntar de "stora partierna" på. Är de rädda för någon eller väntar de ut varandra.